Tuesday, January 5, 2010

KUMPULAN UNIC TINGGAL BERDUA ?

BERITA @ FN

UNIC KINI BERDUA ?

UNIC

PADA mulanya SS dapat tahu kumpulan nasyid UNIC daripada berempat dah jadi bertiga apabila seorang anggotanya tarik diri. Pada SS kalau tinggal bertiga saja tidak jadi masalah kerana mereka masih dapat meneruskan perjuangan seperti biasa. Anggota tak ramai, duit persembahan pun dapatlah banyak sikit.

Tetapi khabar paling terbaru, kumpulan itu sekarang dah tinggal berdua saja anggotanya.


SS rasa sejak kumpulan itu ada pengurus baru, perjalanan kerjaya mereka semakin bagus.


Bermula dengan program Kem Syoknya Ramadan pada bulan puasa lalu, penghujung Disember lalu mereka juga mengadakan program jelajah ke Kedah. SS difahamkan sambutannya sangat bagus, penuh satu bas.


Selepas itu mereka juga sedang merancang hendak bercuti bersama peminat ke Beijing pada Jun ini. Tup! tup! berpecah pula. Dulu sebelum ada pengurus, UNIC agak tenggelam dibandingkan dengan kumpulan nasyid lain kerana tiada yang mengurus jadual seni mereka apabila masingmasing sibuk dengan komitmen kerja dan belajar.


Bila dah ada pengurus, lain pula jadinya. Rasanya belum sampai setahun pengurus itu berkhidmat dengan mereka.


Selepas balik cuti tahun baru ini, SS tak sempat nak merisik khabar dengan pengurus UNIC yang hitam manis dan baik hati itu. Dengarnya, mereka juga bakal menerbitkan album baru dan sepanjang 2010, banyak program sudah diatur termasuk untuk memantapkan diri sebagai pakar motivasi kepada pelajar sekolah dan remaja.


Jika benarlah perkhabaran itu, tentu pengurus UNIC kecewa kerana segala usahanya untuk mengembalikan semula populariti kumpulan itu tidak kesampaian.


Apapun, selagi SS belum tahu cerita sebenar, SS tak mahu menuduh siapa yang bersalah.

Dari FN : Kita doakan semoga mereka (UNIC) tabah dan dapat teruskan perjuangan dakwah mereka berlima..

Sumber : HARIAN METRO

BERITA @ FNCopyright 2009 .::FENOMENASYID Islamic Entertainment::.

0 comments:

Post a Comment

Blogroll


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More