Monday, May 25, 2009

AKHIL HAYY BERDIAM DIRI ?

BERITA @ FN

Akhil Hayy berdiam diri

Oleh Muhd Izawan Baharin
izawan@hmetro.com.my

KUALA LUMPUR: Selepas pendedahan mengenai masalah rumah tangga mereka pada Ahad lalu, penyanyi dan penceramah, Akhil Hayy tidak menghubungi isterinya berhubung isu itu.

Isterinya, Maizawati Zainal, 33, berkata dia tidak tahu di mana Akhil berada, malah suaminya itu tidak menghubunginya bagi mendapatkan penjelasan walaupun selepas kisah rumah tangga mereka didedahkan media massa.

Dia bagaimanapun tidak mahu memanjangkan lagi isu itu kerana sudah menyerahkannya kepada peguam.

“Kalau ada apa-apa pun biarlah di Mahkamah Syariah Ipoh pada 2 Jun nanti,” katanya yang dihubungi semalam.

Harian Metro semalam melaporkan Maizawati mendedahkan Akhil pernah buat pengakuan mengenai hubungannya dengan penyanyi, Waheeda dan meminta izin untuk berkahwin.

“Saya izinkan mereka berkahwin dan sedia menerimanya sebagai madu, namun kini saya tak tahu sama ada mereka sudah berkahwin atau belum,” katanya.

Maizawati dilaporkan berkata, dia mengetahui gosip hubungan suaminya dengan penyanyi itu melalui media, tetapi tekad tidak mempercayai apa yang dipaparkan kerana meletakkan sepenuh kepercayaan kepada Akhil.

Bagaimanapun, kesabarannya sampai ke penghujung apabila Akhil tidak pulang ke rumah sejak Februari lalu dan anak pula terpaksa bertukar sekolah kerana menjadi mangsa perli rakan mengatakan mereka mempunyai ibu tiri.

Cubaan Harian Metro untuk mendapatkan sebarang komen daripada Akhil juga gagal walaupun telefonnya berdering.

Spekulasi mengenai hubungan Akhil yang juga dikenali sebagai Ustaz Rock dengan penyanyi Norwahidah Abdul Wahab, 31, atau Waheeda kembali panas apabila Maizawati membuat pendedahan menerusi rancangan Nasi Lemak Kopi O di TV9, kelmarin.

Baru-baru ini, gosip mengenai hubungan dua penyanyi itu timbul semula selepas gambar mereka di pantai tersebar di Internet.

Sementara itu, Waheeda menerusi sebuah portal berita dilaporkan meminta supaya jangan bertanyakan isu berkenaan kepadanya.

Dalam kenyataan ringkas itu, Waheeda hanya meminta isu terbabit dirujuk kepada orang terdekat dengan Maizawati.


Sumber : HMETRO

BERITA @ FN

Kod-kod yang ingin dimasukkan ke dalam Code Box.

0 comments:

Post a Comment

Blogroll


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More