Wednesday, February 8, 2012

Nantikan Anugerah Nasyeed [dot] com - APRIL


Anugerah Nasyeed .Com 2012

Kita bakal digegarkan dengan salah satunya Anugerah Nasyeed .Com yang pertama akan berlansung tidak lama lagi . Para munsyid yang tercalon pasti berdebar-debar menanti hari demi hari yang gemilang siapakah bakal di anugerahkan karya-karya nasyid terbaik dulu kini dan selamanya bertemakan " melentur buluh biarlah dari rebungnya ". Pihak media FNasyid berasa bangga dengan tenaga kerja nasyeeed.com yang juga terdiri dari munsyid popular,tahniah juga diatas penganjuran Anugerah Nasyeed.Com ( ANC ) .FNasyid juga mengucapkan ribuan terima kasih kepada nasyeed.com kerana menjemput kami ke " SOFT LAUNCH ANUGERAH NASYEED.COM ", namun pihak kami tidak dapat hadir diatas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan kerana faktor belajar di luarnegara.


Berikut adalah info dari nasyeed.com :

SOFT LAUNCH ANUGERAH NASYEED.COM

Buat julung-julung kalinya Nasyeed Edutainment Publishing Sdn Bhd yang lebih dikenali dengan jenama Nasyeed.Com akan menganjurkan Anugerah Nasyeed.Com yang bakal berlangsung pada 13 April dan 14 April 2012 bertempat di Dewan Muktamar Pusat Islam, Kuala Lumpur pukul 8.30 malam.

Sebagai salah satu entiti korporat yang paling kehadapan dalam penganjuran dan pengendalian acara bersifat islamik, Nasyeed.Com mengambil inisiatif untuk memberi nafas baru kepada industri nasyid Malaysia melalui penganjuran Anugerah Nasyeed.Com. Acara yang bakal dijadikan agenda tahunan dalam kalendar nasyid tanah air ini diadakan dengan tujuan untuk memberi penghargaan kepada para penggiat industri nasyid sekaligus menggalakkan penghasilan karya-karya nasyid yang berkualiti secara berterusan. Secara tidak langsung, bakat-bakat baru juga akan dapat dicungkil dan diketengahkan ke dalam industri. Tambahan pula dengan status Malaysia sebagai “The Home of Contemporary Nasyeed” di kalangan penggiat industri nasyid antarabangsa, maka wajarlah Anugerah Nasyeed.Com dianjurkan.


Anugerah Nasyeed.Com bakal mempertandingkan lagu-lagu dalam Carta Nasyeed.Com. Carta yang menggunakan platform aplikasi facebook ini telah bermula sejak Julai 2011 dan mendapat sambutan yang amat baik dari para peminat. Sebanyak 13 Kategori bakal dipertandingkan seperti berikut:

Anugerah Nasyeed Sirah
Anugerah Nasyeed Cinta
Anugerah Nasyeed Amar
Anugerah Nasyeed Selawat
Anugerah Nasyeed Perjuangan
Anugerah Nasyeed Munajat
Anugerah Susunan Muzik Terbaik
Anugerah Klip Video Terbaik
Anugerah Vokal Terbaik
Anugerah Lirik Terbaik
Anugerah Lagu Terbaik
Anugerah Juara Carta Nasyeed.Com
Anugerah Khalifah Nasyeed

Anugerah Nasyeed.Com kali pertama akan diisi dengan pelbagai aktiviti menarik melibatkan artis, penggiat nasyid, media mahupun para peminat nasyid tanah air. Malam Anugerah Nasyeed.Com akan dilangsungkan pada 13 April 2012 dan diikuti dengan Konsert Anugerah Nasyeed.Com pada keesokannya iaitu 14 April 2012. Gerai jualan dan pameran oleh para penaja akan turut mewarnai foyer Dewan Muktamar Pusat Islam Kuala Lumpur yang menjadi lokasi acara. Satu roadshow juga telah dirancang untuk mempromosikan acara ini di lokasi-lokasi terpilih seluruh negara.

Penganjuran Anugerah Nasyeed.Com turut mendapat suntikan moral yang sangat bermakna di atas kesudian Yang Amat Berbahagia Tun Dr. Mahathir Mohamad untuk menjadi Penaung Kehormat acara ini. Nasyeed.Com masih membuka peluang dan menawarkan kerjasama kepada mana-mana pihak baik badan-badan korporat mahupun agensi kerajaan untuk sama-sama menyumbang bagi menjayakan acara ini.

Untuk sebarang pertanyaan dan maklumbalas, bolehlah menghubungi

03-55121352 (pejabat) atau 016-2336551 ( Cik Shuhadah)

atau email ke

event@nasyeed.com

Anda juga boleh mengikuti perkembangan terkini di laman

www.facebook.com/nasyeedcom


Sidang Media ANUGERAH NASYEED.COM


PROGRAM: SOFT LAUNCH ANUGERAH NASYEED.COM

TARIKH: 31 JANUARI 2012

TEMPAT: RESTORAN KELANA GREEN, KELANA JAYA

***

Selasa 31 Januari 2012 – Tahniah dan syabas diucapkan kepada semua tenaga kerja yang terlibat samada secara rasmi mahupun tidak dalam usaha untuk menjayakan majlis sidang media bagi memperkenalkan majlis Anugerah Nasyeed.Com kepada pihak media dan umum.

Usaha ini adalah sebagai persediaan awal untuk majlis Anugerah Nasyeed.Com yang akan berlangsung pada bulan April akan datang. Sidang Media yang bertempat di Restoran Kelana Green, Kelana Jaya ini telah dipengerusikan oleh saudara Rostam dari stesen radio Sinar.fm. Majlis yang dimulakan pada jam 3.30 petang didahului dengan bacaan doa oleh saudara Hazamin dari Kumpulan Inteam. Majlis kemudiannya diteruskan dengan ucapan Pengarah Program, Encik Mohd Khairulnizam Zainol diikuti pula dengan pembentangan oleh Pengerusi Bersama Encik Muhammad Razin Che Mud.

Alhamdulillah Sidang Media ini telah berlangsung dengan jayanya dengan mencatatkan kehadiran seramai 50 orang wakil dari pihak media terdiri daripada media cetak, portal, TV, dan juga Radio. Selain itu, majlis ini turut diserikan dengan kehadiran beberapa jemputan khas antaranya penasihat Anugerah Nasyeed.Com, Dato' Dr. Ibrahim Ghaffar, Cikgu Siti Hajar, Alfa Booty, Ito Lara, dan tidak lupa juga mendapat sokongan moral dari rakan-rakan artis Nasyeed terkenal tanah air seperti kumpulan Hijjaz, kumpulan In-team, Al-Farabiband, saudara Suhaimi Saad bersama isteri serta anak, kumpulan Far-East, saudara Nordin Jaafar dan ramai lagi. Harapan kami agar Anugerah Nasyeed.Com akan berlangsung dengan penuh gilang gemilang kelak. Untuk Majlis ini, Nasyeed.Com bertindak sebagai penganjur utama dan menyediakan sistem siaraya serta tenaga kerja produksi untuk memastikan kelancaran majlis.

Berita oleh: Bro Muhammad Syazman Che Ramly

Foto edit oleh: Bro Kasman (praktikum)

Sekitar pendaftaran media & artis

Ucapan aluan oleh Pengarah Program ANC :: Saudara Mohd. Khairulnizam Zainol

Dari kiri :: Bro Dakmie, Bro Khairul, Bro Razin & Dato' Dr. Ibrahim Ghaffar

Sidang media sedang berlangsung

Penganjur & barisan artis bergambar kenangan

Sesi temuramah

Sumber : http://anugerah.nasyeed.com
Copyright 2012 .::FENOMENASYID Islamic Entertainment::.[ INTERAKTIF HIBURAN ISLAM ]

0 comments:

Post a Comment

Blogroll


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More